Пучдемона офіційно висунули кандидатом на голову уряду Каталонії

Понеділок, 22 січня 2018, 13:21

Відстороненого Мадридом екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона офіційно висунули кандидатом на цю посаду.

Про це повідомляє іспанське видання El Pais.

Спікер парламенту Каталонії Рожер Торрен, який представляє сепаратистську більшість місцевого парламенту, у понеділок оголосив, що Пучдемон є кандидатом, який зібрав найбільшу підтримку серед парламентських груп на посаду глави уряду.

"Я запропоную Карлеса Пучдемона як кандидата на пост глави уряду. Я знаю про особисту та судову ситуацію пана Пучдемона, але я також знаю, що він має абсолютну легітимність бути кандидатом", - сказав Торрен.

Він також сказав, що направив лист прем’єр-міністру Іспанії Маріано Рахою із пропозицією "сісти та поговорити про аномальну ситуацію в парламенті, де право представництва деяких депутатів було порушено".

Нагадаємо, у понеділок офіс державного прокурора Іспанії звернувся до судді Верховного суду Пабло Льярени з проханням видати міжнародний ордер на арешт Пучдемона після того, як політик приземлився в Копенгагені.

Пучдемон у понеділок вранці прилетів у Копенгаген, незважаючи на загрозу арешту. Офіс державного прокурора Іспанії заявив в неділю, що він повторно видасть європейський ордер на арешт Пучдемона, якщо той покине Бельгію і приїде до Данії.