Прем’єри Угорщини та Польщі: наша політика щодо міграції не зміниться

Четвер, 4 січня 2018, 10:22

Польща та Угорщина будуть й надалі дотримуватися своєї позиції щодо міграційної політики, не визнаючи квотного принципу розподілення мігрантів в ЄС.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час зустрічі у Будапешті з угорським колегою Віктором Орбаном.

Для Моравецького це був перший двосторонній закордонний візит з моменту призначення на посаду.

"Ми повністю погоджуємося з угорським підходом до міграції та біженців. Ми зберігаємо свою позицію незмінною протягом двох років. Суверенні держави повинні мати право вирішувати, кого вони приймають, а кого не приймають", - сказав Моравецький.

Він додав, що країни Центральної Європи докладають багато зусиль, щоб полегшити напруженість на східному фланзі Європейського Союзу.

"Війна Росії з Україною триває. Ми помітно сприяємо зменшенню напруженості в міграційній сфері", - зазначив прем'єр.

Орбан у свою чергу заявив, що міграційна політика ЄС не тільки не працює, але вона зазнала невдачі, повідомляє "Польське радіо".

"З угорської точки зору міграція повинна бути зупинена, а мігрантів більше неможливо приймати тут, слід допомогти на місцях, там, де це потрібно", - сказав Орбан.

Орбан зазначив, що 2018 рік стане роком обговорень та суперечок щодо питань міграції. Він додав, що це буде час, коли деякі країни ЄС хочуть "нав'язати вирішення цієї проблеми, якого ми не хочемо".