Клімкін: Siemens зробив висновки після постачання турбін до Криму

П'ятниця, 16 лютого 2018, 16:15

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Siemens зробив висновки після незаконного постачання турбін концерну на територію окупованого Криму.

Про це глава МЗС повідомив у своєму Twitter після зустрічі з гендиректором Siemens Джо Казером у Німеччині. 

"Хороша розмова з CEO Siemens Кезером. Вони зробили все, щоб ситуація з турбінами в Криму більше не повторилася. Такі висновки має зробити весь європейський бізнес, щоб більше не потрапити у російську пастку", - зазначив міністр.

Раніше повідомлялось, що Павло Клімкін пропонує фіксувати в угодах із європейськими бізнесменами відповідальність за постачання продукції до анексованого Криму. 

Нагадаємо, у липні 2017 року стало відомо, що Росія доставила на окупований півострів чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Siemens спершу заперечував нелегальну поставку. Однак згодом заявив, що має усі докази того, що газові турбіни були незаконно транспортовані на півострів.

Концерн вирішив зупинити поставку енергетичного обладнання російським державним компаніям, доки не напрацює нових правил контролю поставок.

У серпні минулого року ЄС розширив санкції проти Росії через постачання турбін Siemens до анексованого Криму, додавши три компанії та трьох росіян, серед яких заступник міністра енергетики РФ, до санкційного списку.