Держдеп США: оборонний сектор Росії втратив $3 млрд через санкції

Середа, 21 лютого 2018, 07:51

У Держдепартаменті США вважають, що через закон "Про протидію противникам США за допомогою санкцій" (CAATSA) Росія втратила контракти з низкою країн на суму понад 3 млрд доларів.

Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту США Гезер Науерт.

"Ми раді, що деякі країни припинили закупівлі певної продукції і товарів. Ми вважаємо, що ми змогли зупинити транзакції на більш ніж 3 мільярди доларів. Припинення таких угод, по суті, є покаранням. Чому? Тому що це означає, що менше грошей іде в російський бюджет", - сказала Науерт.

"Таким чином, це можна вважати успіхом в частині залучення Росії до відповідальності", - додала речниця Держдепу.

Раніше Держсекретар США Рекс Тіллерсон запевнив, що Сполучені Штати розглядають можливість введення додаткових санкцій проти росіян.

Очікувалося, що 29 січня влада США оголосить про введення пакету санкцій щодо осіб і компаній, які є великими клієнтами російського оборонно-промислового комплексу в рамках закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), підписаного Трампом в минулому році.

Однак адміністрація Трампа заявила, що   не буде негайно вводити додаткові санкції проти Росії відповідно з законом.

Водночас Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів.

Список сам по собі не передбачає запровадження санкцій проти згаданих у ньому осіб, але створює фактичні підстави для можливого запровадження таких санкцій у майбутньому.