Членство у ЄС не змусить Сербію змінити політику щодо Росії – президент

Четвер, 22 лютого 2018, 10:13

Сербія збереже тісні зв'язки з Росією та не приєднається до антиросійських санкції ЄС, незважаючи на прагнення вступити в Європейський Союз.

Про це заявив президент Сербії Александар Вучич в Белграді після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє Bloomberg.

"Сербія не змінить свою політику щодо Росії і не буде вводити санкції щодо Росії", - сказав Вучич, додавши, що ЄС хоче, аби Сербія узгодила свою зовнішню політику з ЄС ще до вступу в блок.

"Сербія буде продовжувати проводити свою власну політику, і ми очікуємо на розуміння від ЄС… Сербія є незалежною і вільною країною", - додав сербський президент.

Європейська комісія заявила про готовність прийняти Сербію в ЄС до 2025 року. Одна з умов полягає в тому, що Белград повинен все більше узгоджувати свою зовнішню політику з зовнішньою політикою інших членів ЄС.

Росія є одним із найбільших союзників Сербії на міжнародній арені. Москва не визнає незалежності Косова. Водночас Сербія відмовляється запроваджувати санкції проти РФ через російську агресію проти України.