У Німеччині оскаржують заборону на дизельні авто в містах, рішення відклали

Четвер, 22 лютого 2018, 17:23

Німецький суд відклав рішення про те, чи забороняти дизельні автомобілі в містах для зниження рівня забруднення повітря.

Про це повідомляє The Associated Press.

Федеральний адміністративний суд у Лейпцигу почав розглядати справу в четвер і, як очікувалося, винесе вердикт протягом декількох годин. Але судді заявили, що процес триватиме довше, і встановили дату 27 лютого для прийняття рішення.

Суд розглядає апеляцію двох німецьких федеральних земель щодо судових рішень нижчих судових інстанцій, згідно з якими заборона на дизельні авто буде ефективною, і її слід серйозно розглянути як засіб захисту громадського здоров'я.

Якщо судді відхилять апеляцію, десятки міст матимуть кілька місяців, щоб вжити заходи щодо усунення дизельних транспортних засобів з вулиць. Влада кількох міст назвала це "адміністративним кошмаром".

Початкова скарга були подана групою Environmental Action Germany, яка звинувачує уряд в тому, що інтереси автовиробників ставляться вище здоров'я людей.

"Ми очікуємо, що ми будемо захищені, що буде прийнято рішення, яке знизить викиди до такого рівня, який забезпечить нам здорове життя", - сказав Аксель Фрідріх, представник групи.

Німецький виробник автомобілів Volkswagen три роки тому був звинувачений в тому, що використовував в автомобілях програмне забезпечення для обману під час вимірювання рівня дизельних викидів в США.

Компанія отримали величезний штраф, але уряд Німеччини утримався від покарання концерну, який є найбільшим роботодавцем в країні і частково належить федеральній землі Нижня Саксонія.

Чиновники також заявлять, що заборона може паралізувати роботу автобусних компаній, служби збору сміття та торговців, які здебільшого використовують дизельні транспортні засоби.