Десятки тисяч працівників комунального транспорту страйкують у Німеччині

Середа, 21 березня 2018, 13:06

У багатьох містах Німеччини другий день поспіль страйкують працівники підприємств комунального транспорту.

Як повідомляє Deutsche Welle, вони вимагають підвищення заробітної плати.

У вівторок, 20 березня, на роботу не вийшли близько 35 тисяч водіїв та інших працівників комунального транспорту низки міст у федеральних землях Північний Рейн-Вестфалія, Баварія, Шлезвіг-Гольштейн, Баден-Вюртемберг та Мекленбург-Передня Померанія.

Лише в найбільш густонаселеній землі Північний Рейн - Вестфалія на заході країни у вівторок страйкували близько 26 тисяч працівників.

Масштабні страйки проходять і в середу, 21 березня. У цей день вони торкнулися транспортників таких великих міст як Гамбург, Кельн, Дюссельдорф, Бонн, Дортмунд, Бохум, Ессен та низки інших густонаселених регіонів на заході країни. Лише в Гамбурзі та Кельні проживає разом майже чотири мільйони людей.

Організатори та учасники акції протесту вимагають підвищення заробітної плати мінімум на 200 євро на місяць, а також збільшення грошових винагород для практикантів на 100 євро на місяць. Роботодавці відхиляють ці вимоги.

Остаточні переговори з метою встановлення прийнятних для всіх тарифів оплати праці між підприємствами і профспілками мають відбутися 15 та 16 квітня.