МЗС РФ зібрало всіх послів, щоб розповісти свою версію у справі Скрипаля

Середа, 21 березня 2018, 16:57

МЗС РФ зібрало майже всіх іноземних послів, щоб розповісти свою точку зору щодо ситуації з отруєнням колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки в Британії.

Про це повідомляє ТАСС.

Під час брифінгу для іноземних послів директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Володимир Єрмаков заявив, що або "британський уряд не здатний захистити себе від теракту" на власній території, або ж сам "є режисером нападу" на колишнього російського шпигуна.

"Росія до цього абсолютно непричетна, хоча б з однієї простої причини: для Росії така авантюра просто неприпустима, вона за всіма параметрами нам не вигідна", - сказав Єрмаков.

В МЗС РФ також заявили, що не виключають й того, що справа могла бути зрежисована Вашингтоном.

У російському відомстві наголосили, що розцінюють напад у Солсбері як "теракт проти російських громадян" на території Великої Британії.

Однак вже наприкінці брифінгу Єрмаков заявив, що "Росія в даному контексті нікого і ні в чому не звинувачує".

Зазначимо, що на брифінгу був присутній представник британського посольства, однак сам посол Великої Британії відмовився від цієї зустрічі.

Як відомо, Британія вже вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні.

В офісі Терези Мей також відзначили, що крім висилки дипломатів, Британія посилює перевірку приватних рейсів, що прибувають з Росії, і готує законодавство, спрямоване на активи порушників прав людини.

Нагадаємо, глава МЗС Британії Борис Джонсон повідомив про наявність доказів, які свідчать про розробку та накопичення "Новічка" Росією.