У ЄС ліквідували нігерійську банду торгівлі людьми: 89 затриманих

Четвер, 22 березня 2018, 14:24

Поліція Іспанії та Британії разом із Національним Агентством щодо заборони торгівлі людьми ліквідували нігерійську банду торгівлі людьми, що діяла в декількох державах-членах ЄС.

Про це повідомляється на сайті Європолу.

"Іспанська цивільна гвардія у співпраці з Національним Агентством щодо заборони торгівлі людьми (NAPTIP) з Нігерії та британське Національне агентство боротьби зі злочинністю викрили нігерійську організовану злочинну групу в ході однієї із найбільших операцій боротьби з торгівлею людьми в Європі", - повідомили в прес-службі Європолу.

Повідомляється, що нігерійська банда переправляла жертв в різні країни ЄС через Лівію та Італію, змушуючи жінок займатися проституцією.

Одна із жертв розповіла, що торгівці людьми тримали жінок в жахливих умовах в одному з будинків в іспанському місті Альмерія, змушуючи їх до проституції, щоб заплатити злочинній організації 30 000 євро боргу.

Цивільна гвардія Іспанії провела 41 обшук в 11 іспанських містах, в той час як британське Національне агентство боротьбі зі злочинністю провело рейди в Манчестері. 

Європол повідомив, що в результаті операцій поліції було заблоковано банківські рахунки, на які відмили понад 300 000 євро для злочинної організації. Також було затримано 89 осіб та врятовано 39 жертв.