Угорщина дала візу сирійцю, який знаходиться під санкціями США - ЗМІ

Середа, 28 березня 2018, 20:57

Угорські ЗМІ стверджують, що сирієць, який перебуває під санкціями США за допомогу уряду Башара Асада, отримав посвідку на проживання в Угорщині за так званою "золотою візовою схемою" уряду Віктора Орбана.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на розслідування двох угорських сайтів.

Портали, які займаються розслідуваннями, Direkt36 та 444.hu, повідомили у середу в спільній доповіді з посиланням на неназвані джерела, що Угорщина дала дозвіл на тимчасове проживання Атіяру Хурі, якого США звинуватили в 2016 році в тому, що він оплачував контракт на постачання палива для уряду президента Сирії Башара Аль-Асада.

"Золота візова схема", запущена у 2013 році, що гарантує тимчасовий дозвіл на проживання протягом не менше п'яти років для іноземців, які купили угорські облігації на суму до 300 000 євро, дозволила Угорщині зібрати кошти в той час, коли її кредитний рейтинг був дуже низьким. Угорщина зупинила програму в минулому році.

Глава адміністрації Орбана вже заявив, що органи національної безпеки мали б перевірити всіх тих, хто облігаціями купив собі дозвіл на проживання.

"Я впевнений, що вони ретельно всіх перевірили... я не сумніваюся в цьому", - сказав він, коли його запитали про розслідування ЗМІ.

Агентство Reuters зазначає, що не може наразі незалежно перевірити інформацію двох угорських сайтів, які не повідомляють, коли саме сирієць отримав візу.