РФ просить Британію "покласти край демонізації Росії" через шпигунську справу

Вівторок, 6 березня 2018, 14:56

Посольство Росії звернулося до британського МЗС із закликом проінформувати суспільство про реальний стан речей довкола отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля, щоб "покласти край демонізації Росії".

Про це ТАСС заявив прес-секретар дипломатичного представництва.

"Британська влада і правоохоронні органи повинні негайно втрутитися, проінформувати посольство і британське суспільство про реальний стан справ з тим, щоб покласти край демонізації Росії", - сказав він.

У посольстві підкреслили, що ситуація навколо інциденту зі Скрипалем і його супутницею "викликає серйозне занепокоєння".

"На сьогодні посольство не має офіційної інформації про цей інцидент ні з боку поліції, ні з боку британської влади. МЗС Великої Британії також не робило жодних повідомлень із цього приводу. Однак ситуація в медійному просторі швидко переростає в новий виток антиросійської кампанії, яка ведеться у Великій Британії. До уваги читачів пропонуються різні спекуляції, суть яких зводиться до паплюження Росії", - заявив прес-секретар.

Нагадаємо, колишній російський шпигун Сергій Скрипаль знаходиться у критичному стані ймовірного отруєння невідомою речовиною у Великій Британії, де він проживав в останні роки.

В Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації з приводу того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що таємнича хвороба колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля містить всі ознаки російської причетності.