В Австрії та Румунії заарештували 10 осіб за перевезення нелегалів до ЄС

Вівторок, 10 квітня 2018, 15:34

Австрійські та румунські правоохоронні органи заарештували 10 осіб, яких підозрюють у причетності до кримінальної групи, що займається нелегальним перевезенням мігрантів до ЄС.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європолу.

Операції правоохоронців у двох країн проходили одночасно: в Румунії обшукали 19 приміщень, а в Австрії 5 приміщень та транспортних засобів. В результаті обшуків вилучені готівкові кошти, документи та мобільні телефони

В Європолі повідомили, що організована злочинна група координуються громадянином Пакистану за допомогою румунських та інших громадян з липня 2016 року і незаконно перевозила мігрантів у автомобілях, фургонах та вантажівках до ЄС через балканський шлях.

Мігранти з Афганістану, Іраку, Пакистану та Сирії платили до 7000 євро за те, щоб потрапити у Західну Європу. Група переправляла мігрантів переважно до Австрії та Німеччини, а також до Франції та Італії.

Вважається, що ця мережа пов'язана з нелегальним перевезенням понад 180 мігрантів в ЄС та в межах ЄС. У квітні 2017 року члени злочинної групи були затримані на кордоні Румунії з Угорщиною під час перевезення 111 мігрантів, з яких 42 були діти.