Депутати німецької партії "Ліві" відвідали у в'язниці Пучдемона

Понеділок, 2 квітня 2018, 10:18

Депутати німецької партії "Ліві" Дітер Дем і Цаклін Настіч відвідали в неділю в тюрмі міста Ноймюнстер колишнього главу каталонського уряду Карлеса Пучдемона.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Настіч після візиту повідомила, що екс-глава уряду Каталонії був у доброму гуморі. Партія "Ліві" - єдина політична сила в Німеччині, яка відкрито виступає проти екстрадиції Пучдемона в Іспанію.

 Цаклін Настіч (ліворуч) і Дітер Дем (праворуч) біля в'язниці у місті Ноймюнстер. Фото DPA

Настіч також згадала німецько-каталонські відносини під час нацистського режиму. Вона нагадала, що президент каталонської держави, яке деякий час існувала під час громадянської війни в Іспанії, був заарештований гестапо під час вигнання на території окупованої Франції, а потім екстрадований німецькими чиновниками в Іспанію, де він був страчений режимом диктатора Франсиско Франко.

"У світлі цієї події німецький уряд не повинен ставити себе на сторону самодержавного режиму (іспанського прем'єр-міністра, - ред.) Рахоя", - написала вона у своєму блозі після візиту.

Зазначимо, що ще один депутат від "Лівих" Андрій Гунько у неділю взяв участь в акціях на підтримку Пучдемона у Берліні.

Нагадаємо, екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

В Іспанії Пучдемону висунуті звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Німецький суд залишив Пучдемона під вартою до винесення рішення щодо його екстрадиції.