Молдова відклала закупівлю летальної зброї для армії

Понеділок, 2 квітня 2018, 15:44

Молдова вирішила відкласти закупівлю зброї для армії через брак фінансування.

Про це молдовському виданню NewsMaker повідомили у Міністерстві оборони.

Про закупівлю летальної зброї в лютому оголосив міністр оборони Еуджен Стурза. Він заявив, що проект закупівлі вже почався, додавши, що мова йде про закупівлю нової зброї в обмін на стару.

У відповіді міністерства оборони на запит NM йдеться, що відомство не виявило джерел фінансування для закупівлі озброєння, в тому числі і через проекти зовнішніх партнерів. У відповіді уточнюється, що закупівля летальної зброї передбачена в Концепції з розвитку Національної армії.

"Зараз закупівля летальної зброї є лише на стадії планування і може бути реалізована відразу після того, як будуть знайдені гроші", - повідомили у відомстві. Яку саме зброю хочуть закупити для Національної армії, в Міноборони казати відмовилися, пославшись на державну таємницю.

Заява Стурзи про закупівлю зброї викликало різку критику президента Молдови Ігоря Додона. "Його незрозумілі заяви про те, що він хоче купити якесь летальну зброю, дуже дивні. Коли в країні закривають школи через недостатнє фінансування, потрібні гроші на дороги, у пенсіонерів тільки 5-6% зростання пенсії, а вони купують собі зброю. З ким воювати, хлопці?" - заявляв Додон.