"Репортери без кордонів" обурені спецоперацією із розкриття замаху на Бабченка

Середа, 30 травня 2018, 19:08

Генеральний директор міжнародної організації "Репортери без кордонів" Крістоф Делуа висловив незадоволення діями Служби безпеки України через інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це він написав у Twitter.

"RSF висловлює своє глибоке обурення у зв’язку з відкриттям маніпуляцій з боку українських спецслужб для своєї інформаційної війни. Державам завжди глибоко небезпечні грати з фактами, і більше того, на спині журналістів", - написав Делуа.

Через хвилину він дописав у коментарі до свого посту, що в організації, "звичайно, були дуже раді дізнатися, що Бабченко живий".

Сьогодні глава СБУ Василь Грицак на брифінгу повідомив, що російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

Бабченко пізніше з’явився на прес-конференції. СБУ заявляє, що для організації вбивства російські спецслужби завербували громадянина України Г. Той, у свою чергу, доручив виконання злочину своєму знайомому, який брав участь в антитерористичній операції на сході України.

Водночас вказаний колишній АТОшник співпрацював зі спецслужбами. Після нібито "виконання" замовлення завербований громадянин Г, що отримав вказану інформацію, був затриманий.