Клімкін: потрібно "дружньо" зустріти команду із Закарпаття з чемпіонату невизнаних держав

Понеділок, 11 червня 2018, 09:08

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував перемогу команди "Карпаталья" ("Закарпаття" - угорською) на чемпіонаті світу серед невизнаних і частково визнаних країн, автономій і етнічних команд.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я дуже люблю футбол, але мене зовсім не радують спортивні "успіхи" команди із Закарпаття, яка бере участь в чемпіонаті світу з футболу під егідою КОНІФА за участю команд з невизнаних держав", - написав Клімкін.

"Вважаю, що правоохоронні органи мали б зустріти команду з "дружнім" прийомом на Батьківщині та запитати, звідки у них фінансування, чиєю підтримкою користуються гравці та й взагалі поставити ще багато запитань", - додав міністр.

У 2018 році "Карпаталью" представляли виключно гравці угорських футбольних ліг, але в заявці значаться чимало гравців із Закарпаття, які виступають за угорські клуби, граючи в сусідній країні по угорських паспортах.

Даний турнір називається ConIFA World Football Cup і проводиться конфедерацією незалежних футбольних асоціацій, до складу якої входять федерації, які не є членами ФІФА. Ця конфедерація заснована в 2013 році, вона проводить чемпіонати світу раз на два роки. Цього року турнір проходив в Лондоні.

У цьому ж турнірі взяли участь збірні Абхазії, Тибету, Секейського краю та інші, а у відбіркових матчах навіть команди так званих ДНР та ЛНР.

Видання Mukachevo.net повідомляє, що організував команду "Карпаталья" депутат Берегівської районної ради від Демократичної спілки угорців (УМДС) Тіберій Феєш. Депутат возив цю ж команду на чемпіонат Європи невизнаних країн, який пройшов минулого року на Кіпрі.