У ЄС назвали важливе досягнення саміту Трампа і Кім Чен Ина

Вівторок, 12 червня 2018, 14:28

Європейський Союз переконаний, що результат саміту між лідерами США та КНДР свідчить про досяжність денуклеаризації на Корейському півострові.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні з приводу саміту в Сінгапурі.

Могеріні наголосила, що сьогоднішній саміт ще раз підтвердив сильне переконання Євросоюзу у тому, що дипломатія залишається єдиним способом для досягнення стійкого миру на півострові.

"Ця зустріч на найвищому рівні була важливим і необхідним кроком на шляху до позитивних змін, вже досягнутих у міжкорейських відносинах і на півострові завдяки лідервству, мудрості і рішучості президента Південної Кореї Мун Чже Іна", - підкреслила Могеріні.

Дипломат наголосила: кінцевою метою, яку поділяє вся міжнародна спільнота, та яка виражена у рішеннях Ради безпеки ООН, залишається повна, прозора і незворотна денуклеаризація Корейського півострова.

"Спільна заява, підписана лідерами США і КНДР, сьогодні дає чіткий сигнал про досягнення цієї мети", - йдеться у заяві.

Європейський Союз готовий надати підтримку у майбутніх переговорах та інших кроках, спрямованих на забезпечення стійкого миру на Корейському півострові.

Як повідомлялося, за підсумками історичного саміту між США та Північною Кореєю лідер КНДР Кім Чен Ин зобов'язується до "повної денуклеаризації Корейського півострова" у спільному документі, підписаному з президентом США Дональдом Трампом.