Суперечка в уряді Німеччини: соціал-демократи вимагають провести саміт коаліції

Понеділок, 18 червня 2018, 20:47

Голова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Андреа Налес закликала партнерів по коаліції провести зустріч лідерів політичних сил ще до саміту ЄС 28-29 червня через конфлікт між канцлеркою Ангелою Меркель та міністром внутрішніх справ Горстом Зеєгофером.

Про це пише Deutsche Welle.

"Цей конфлікт завдав шкоди авторитету політики в Німеччині та передовсім авторитету Німеччини в Європі", - заявила Налес у Берліні в понеділок, 18 червня, цитує агентство dpa.

Така зустріч керівників коаліційних партій стала би першою за майже 100 днів нового уряду ФРН.

Налес наголосила, що і компромісні рішення між ХДС і ХСС, і намір лідера ХСС Зеєгофера у разі відсутності європейського розв'язання запровадити автоматичне завертання на кордоні шукачів притулку, які вже зареєстровані в інших країнах ЄС, можуть бути заблоковані СДПН.

"Я можу тут лише сказати, що згода між ХДС і ХСС не означає автоматичної підтримки такої домовленості з боку СДПН", - застерегла Налес.

Президія СДПН має намір увечері 18 червня обговорити власний план розв'язання ситуації з біженцями. Як пише dpa, в основі пропозиції соціал-демократів лежатиме пришвидшення обробки заяв на отримання притулку прибулих із так званих "безпечних країн походження", тобто шукачів притулку, яким можна швидко надати обґрунтовану відмову.