Проект заяви ЄС про імміграцію відкликали через позицію Італії

Четвер, 21 червня 2018, 16:49

Спільний проект заяви держав ЄС щодо імміграції буде відкликаний через "непорозуміння" щодо тексту, заявив у четвер прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте після спілкування з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє Reuters.

Конте пригрозив не взяти участь у міні-саміті європейських лідерів у Брюсселі в неділю. Він виступив проти проекту заяви, у якій, серед іншого, стверджувалось, що шукачі притулку повинні повертатись до країни ЄС, яка стала для них першою при перетині кордону ЄС – у багатьох випадках мігранти прибували саме в порти Італії.

"Я щойно отримав дзвінок від канцлера Ангели Меркель, стурбованою можливістю того, що я не візьму участь у попередньому саміті щодо імміграції в неділю в Брюсселі ", - написав Конте на своїй сторінці у Facebook.

Конте додав, що не міг прийняти проект заяви у її теперішньому вигляді.

"Канцлер роз'яснила, що було"нерозуміння". Проект, опублікований вчора, буде відкладений", - додав він, підтвердивши, що таки вирушить в неділю в Брюссель.

У попередній угоді, поширеній напередодні саміту в Брюсселі у неділю, також був пункт про плани європейських урядів запровадити жорсткіші перевірки на залізничних та автобусних станціях, щоб зупинити вільне пересування прохачів притулку відкритими кордонами континенту.