Прем’єр Греції вперше за три роки одягнув краватку

Субота, 23 червня 2018, 12:51

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас, який довгий час наполягав, що одягне краватку тільки після вирішення боргової проблеми Греції, врешті зробив це у п’ятницю, 22 червня.

На цей крок Ципрас пішов після того, як Єврозона погодилася полегшити боргове навантаження Греції, повідомляє Reuters.

Міністри фінансів Єврозони запропонували Греції 10-річну відстрочку та розширення термінів погашення значної частини минулих кредитів, а також 15 мільярдів євро нових кредитів.

Ципрас зазвичай носить сорочки без краваток або поло. У минулому президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час першої зустрічі з Ципрасом прямо запитав, де його краватка, а президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запропонував подарувати аксесуар грецькому прем’єру.

У п’ятницю, після переговорів з кредиторами, на зустріч до своєї лівої партії СІРІЗА та правопопулістської "Незалежні греки", Ципрас прийшов у бордовій краватці.

"Як ви бачите, умови парі треба виконувати. Мені трохи незручно, але я звикну", - сказав Ципрас. Щоправда, через півгодини він публічно зняв краватку.

Греція отримала три пакети допомоги від кредиторів з 2010 року. За останні вісім років економіка Греції скоротилась на четвертину, підвищився рівень безробіття, а обсяг зарплат та пенсій знизився на 40%.