Швейцарія хоче використовувати Facebook під час розгляду заяв на притулок

Понеділок, 4 червня 2018, 20:46

Швейцарська влада вивчає можливість використання даних Facebook, Twitter та інших соціальних мереж при розгляді заявок на надання притулку.

Про це повідомляє The Local.

"Подробиці, які прохачі притулку публікують в соціальних мережах, можуть допомогти зробити висновки, що мають важливе значення в процесі надання притулку, наприклад, інформацію про сімейні стосунки", - сказав представник Державного секретаріату з міграції (SEM).

У секретаріаті створили робочу групу для вивчення "якщо, як і за яких умов" дані з соціальних мереж можуть бути використані при розгляді клопотань про надання притулку.

Заява міграційної влади з'явилася після випадку з нігерійським біженцем, який подав прохання про надання притулку в Швейцарії в 2016 році.

Під час слухання чоловік, у якого не було дійсних посвідчень особи, заявив, що його переслідують в його рідній країні. Однак він зробив суперечливі заяви щодо свого минулого.

Пізніше з'ясувалося, що чоловік приїхав до Швейцарії не з Нігерії, а з Іспанії. Фотографії, опубліковані його дружиною у Facebook, свідчили про те, що він жив на Майорці під іншим ім'ям і володів бізнесом на іспанському острові.

Імміграційна влада відхилили заявку на надання притулку і апеляцію, подану чоловіком на тій підставі, що співробітники SEM використовували інформацію з Facebook.