Євроатлантичні прагнення України можуть зафіксувати в Конституції восени

Вівторок, 5 червня 2018, 16:42

Верховна рада може зафіксувати євроатлантичні прагнення України в Конституції вже восени.

Про це заявила народний депутат, голова постійної делегації Верховної ради в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз, йдеться у повідомленні на сайті Блоку Петра Порошенка.

"На рівні законодавства ми вже зафіксували нашу мету набуття членства в НАТО. Зараз ми очікуємо, що президент України ще до завершення поточної сесії внесе до Верховної ради проект змін до Конституції України, якими буде зафіксовано в Основному законі положення про європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Це дасть нам упевненість, що жодні виборчі процеси не відвернуть нашу країну з обраного шляху", – заявила Ірина Фріз.

За словами депутатки, після ухвалення проекту закону у першому читанні, Конституційний суд міг би розглянути його на відповідність Конституції і дати відповідь ще до початку осінньої сесії.

"Відтак, євроатлантичний вибір України може бути зафіксований в Конституції України вже восени поточного року" - сказала Фріз.

Як повідомлялося наприкінці березня, президент України Петро Порошенко анонсував внесення змін до Конституції для закріплення стратегії країни на європейську та євроатлантичну інтеграцію.