Столтенберг про угорську блокаду України: доведеться фокусуватися на тому, що є

Середа, 11 липня 2018, 13:03

Генеральний секретар НАТО підтвердив, що на саміті Альянсу не буде ухвалене рішення про включення України до формату Партнерства посилених можливостей.

Про це він заявив на конференції NATO Engages, що відбувається в Брюсселі в рамках саміту НАТО у відповідь на запитання української депутатки Ганни Гопко.

"Я не чекаю рішення про Партнерство посилених можливостей на цьому саміті, але я знаю, що ми підтвердимо підтримку на адресу України", - сказав він.

Столтенберг не підтвердив, але і не заперечив твердження Гопко про те, що рішення про цей статут заблокувала Угорщина, натомість порадив Україні розвивати співпрацю у наявних форматах.

"Ми маємо багато інших інструментів. У нас є Річний національний план, є Комісія Україна НАТО, є Комплексний пакет допомоги, є трастові фонди. Отже, ми маємо багато різних шляхів співпраці з Україною нам варто сфокусуватися на тому що є, а Україна має фокусуватися на реформах", - зауважив він.

Минулого тижня голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко заявив, що НАТО поки не готове запросити Україну до програми для особливих партнерів Enhance Opportunity Program.