Порошенко на зустрічі з Дудою закликав внести зміни до закону про ІНП щодо України

Четвер, 12 липня 2018, 14:57

Президент України Петро Порошенко закликав польського колегу Анджея Дуду внести зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі у частині, що стосується інтересів України.

Це питання обговорювалося на зустрічі у Брюсселі, повідомляє сайт українського президента.

Також були обговорені питання продовження діалогу в сфері захисту культурної спадщини та увічнення місць пам'яті українського і польського народів на території двох країн.

Порошенко і Дуда обговорили координацію в протидії російській агресії і протидію реалізації проекту "Північний потік-2".

"Президенти двох країн приділили також увагу подальшій координації дій із протидії російській агресії в контексті членства Республіки Польща в Раді безпеки ООН", - йдеться у повідомленні.

"Сторони позитивно оцінили рішення Ради ЄС про продовження санкцій проти РФ на наступні 6 місяців. Порошенко подякував Дуді за незмінну підтримку Польщею суверенітету і територіальної цілісності України", - зазначили в Адміністрації президента.

Нагадаємо, 27 червня Сейм Польщі ухвалив зміни до оновленого закону про Інститут національної пам’яті, скасувавши статтю, що передбачає кримінальну відповідальність за приписування польському народу злочинів нацистів, однак не став вилучати норми про "злочини українських націоналістів" і кримінальну відповідальність за них.

Київ заявив, що зміни скандального закону не задовольнили сподівань української сторони. Конституційний суд Польщі має оцінити "антибандерівські" норми закону про ІНП.