Зеегофер розраховує домовитися щодо мігрантів з Італією та Австрією до серпня

П'ятниця, 13 липня 2018, 08:31

Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеегофер розраховує на укладення угод з Австрією, Грецією та Італією про повернення шукачів притулку, які зареєстровані в цих країнах, вже на початку серпня.

Про це він сказав під час зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС в австрійському Інсбруку, повідомляє Deutsche Welle.

Попри спроби уряду Німеччини знайти загальноєвропейське рішення у питанні повернення мігрантів, Зеегофер знову не виключив односторонніх дій з боку урядів окремих держав.

"Чим менше вдасться досягнути на європейському рівні, тим більше доведеться вживати заходів на рівні національному", - сказав він.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель принципово виступає проти односторонніх рішень у подоланні кризи біженців у Європі.

Окремо Зеегофер провів зустріч з колегами з Італії та Австрії - Маттео Сальвіні та Гербертом Кіклєм. Утім, йому поки не вдалося заручитися підтримкою італійського міністра. Сальвіні зазначив, що про повернення шукачів притулку з Німеччини до Італії можна було б говорити, якби кількість новоприбулих була значно меншою.

"На ввічливе запитання німецького колеги Зеегофера, який мене спитав щодо прийому назад мігрантів з Німеччини, я так само ввічливо відповів: ні, дякую!", - зазначив Сальвіні.

Кікль у свою чергу наголосив, що між усіма присутніми є "дуже-дуже широкий консенсус із фокусом на безпеці зовнішніх кордонів ЄС". Таким чином, міністри підтвердили курс на реалізацію домовленостей, досягнутих на останньому саміті ЄС щодо жорсткішої міграційної політики.