Трамп збентежив королеву Британії під час огляду почесної варти

Субота, 14 липня 2018, 10:59

Президент США Дональд Трамп зустрівся з королевою Британії Єлизаветою ІІ і почаював з нею.

Про це повідомляє Huffington Post.

Як зазначається, королівська сім'я дотримується суворого кодексу етикету та поведінки. Тому від президента США, відомого своєю нерідко екстравагантною поведінкою, багато хто очікував незручних моментів. І Трамп не розчарував.

В мережі швидко поширили відео того, як королева разом з Дональдом Трампом роблять огляд почесної варти.

Користувачі звернули увагу на те, що Трамп ішов попереду королеви, а потім різко зупинився, і вона була змушена його обходити.

Видання зазначає, що хода попереду королеви прямо не заборонена етикетом, хоча і не вітається. Королівський вебсайт пропонує перелік правил, яких варто дотримуватися у присутності королівських осіб, але зазначає, "що обов’язкового кодексу поведінки не існує".

"Багато людей бажають дотримуватися традиційної форми" - зазначається на сайті королівської сім’ї.

Перед візитом Трампа до Британії колишній дворецький королівської родини Грант Гарольд розповів, що найважливіший протокол, якого американський президент має дотримуватися – це дозволити королеві йти трохи попереду себе.

Решта візиту Дональда і Меланії Трамп до Віндзорського замку пройшла без незручних моментів. Трампи поспілкувалися з королевою, послухали військовий оркестр і подивилися ходу військових, а потім попрямували в замок на чай.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп, який приїхав з візитом до Великої Британії, став 12-м американським лідером, з яким зустрілась британська королева Єлизавета ІІ.