У Кремлі розповіли про пропозицію США щодо візиту Путіна у Вашингтон у кінці року

Вівторок, 24 липня 2018, 17:04

Помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що американська сторона запропонувала провести нову зустріч лідерів РФ і США Владіміра Путіна та Дональда Трампа в кінці 2018 року у Вашингтоні.

Про це повідомляє ТАСС.

Він зазначив, що в ході зустрічі в Гельсінкі президенти двох країн погодилися на думці про корисність та необхідність продовження їх двосторонніх контактів.

"Конкретно в Гельсінкі питання про організацію майбутніх контактів не обговорювалося, але кілька днів потому американська сторона вийшла з пропозицією про проведення наступного саміту у Вашингтоні в кінці поточного року, - повідомив помічник президента РФ. - Цю пропозицію було передано помічником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном, Трамп також неодноразово у своїх виступах торкався цього питання. Що стосується практичної підготовки нової зустрічі, то така робота поки ще не починалася".

При цьому Ушаков не виключив, що зустріч лідерів Росії та США може відбутися на полях саміту G20 в Аргентині або на інших міжнародних форумах, де Путін і Трамп будуть приймати участь.

Минулого тижня прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що президент США Дональд Трамп запрошує президента Росії Владіміра Путіна відвідати Вашингтон восени.