Білий дім припинив публікувати зміст телефонних розмов Трампа

Середа, 25 липня 2018, 09:15

Білий дім вирішив відмовитися від практики публікації змісту телефонних розмов президента Дональда Трампа зі світовими лідерами.

Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на джерела.

Мова йде про короткі офіційні заяви, у яких адміністрація викладала ключові позиції, обговорені в ході бесіди. Інформація у заявах зазвичай містить сухі описи, проте вона є чи не єдиним офіційним свідченням того, що телефонна розмова відбулася.

За даними телеканалу, за останні два тижні Трамп спілкувався по телефону як мінімум з двома лідерами - президентом Туреччини і прем'єр-міністром Ізраїлю.

Білий дім підтвердив, що ці розмови відбулися, тільки після того, як про це повідомили іноземні ЗМІ. При цьому Білий дім відмовився надавати будь-яку інформацію щодо змісту розмов.

Білий дім не публікував таких заяв після телефонної розмови Трампа з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у середині червня, під час якої Трамп привітав Орбана з переобранням.

За даними телеканалу, наразі не відомо, ще цей крок є постійним, чи тимчасовим. Речник Білого дому від коментаря СNN відмовився.

При цьому короткі повідомлення про зміст розмов Трампа продовжують поширювати серед співробітників Білого дому для внутрішнього користування.