Пентагон створює список забороненого програмного забезпечення з РФ і Китаю

П'ятниця, 27 липня 2018, 19:06

Пентагон працює над списком програмного забезпечення, забороненого до закупівель, щоб блокувати постачальників, які використовують програмний код, що походить із Росії та Китаю.

Про це заявила заступник міністра оборони США з питань придбання та підтримки Еллен Лорд, повідомляє Reuters.

Пентагон вже шість місяців працює над списком "не купувати" для постачальників програмного забезпечення. Список призначений для того, щоб допомогти співробітникам Міноборони і галузевим партнерам уникнути купівлі проблемного коду для Пентагону і постачальників.

"Що ми робимо, так це те, що ми не купуємо програмне забезпечення з російським або китайським походженням, наприклад, і досить часто це складно визначити через холдингові компанії", - сказала Лорд.

За її словами, Пентагон тісно співпрацював з розвідувальним співтовариством, додавши, що "ми визначили деякі компанії, які не діють у відповідності зі стандартами захисту".

Ідентифікація цих компаній означає, що вони поміщені в список, який передається співробітникам Пентагону, що займаються закупівлями. Конкретні компанії або програмне забезпечення Лорд не назвала.