Меркель пояснила, як працюватимуть транзитні центри для біженців

Середа, 4 липня 2018, 19:22

Канцлер Німеччини Ангела Меркель роз'яснила плани зі створення та функціонування поблизу кордону з Австрією транзитних центрів для біженців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У центрах перебуватимуть шукачі притулку, зареєстровані в інших країнах ЄС, яких мають повертати в ці країни. Мігранти перебуватимуть у центрах під наглядом поліції не більше 48 годин.

Перебування в транзитних центрах буде "дуже обмеженим", оскільки згідно з конституцією Німеччини свобода людини може бути обмежена лише "максимум на 48 годин".

За цей час, після встановлення, яка країна відповідає за розгляд прохання про притулок, має відбутися переміщення мігранта в цю країну. "В іншому разі ця процедура через транзитні центри буде неможливою", - зазначила Меркель.

Якщо упродовж 48 годин переміщення в іншу країну не відбулося, мігрантів відправлятимуть до звичайних центрів прийому біженців у Німеччині.

За словами Меркель, законодавчо ця процедура буде схожою до тих, які мають місце в аеропортах. Канцлерка також зазначила, що у транзитних центрах будуть окремі приміщення для жінок та дітей.

Нагадаємо, створення центрів для мігрантів стало компромісом у міграційній суперечці Меркель та її соратника, глави МВС Горста Зеегофера. Суперечка ледь не призвела до розпаду правлячої коаліції.