Австрія тестує підвищення ліміту швидкості на автомагістралях

Четвер, 2 серпня 2018, 12:47

В Австрії у середу підвищили максимальну швидкість зі 130 до 140 км/год на двох ділянках однієї із головних автомагістралей країни.

Про це повідомляє The Local.

Підвищення максимальної швидкості запропонував міністр транспорту Норберт Гофер, який представляє ультраправу Партію свободи.

Збільшивши допустиму швидкість на 60-кілометровій ділянці цієї магістралі, автомобілісти зможуть на дві хвилини скоротити час подорожі зі столиці Відня та західного міста Зальцбург. Випробування триватиме впродовж року.

Опозиційні партії, захисники довкілля та інші розкритикували цей крок, наголошуючи на підвищеній небезпеці аварій і більшому забрудненню навколишнього середовища.

Гофер наголосив, що з огляду на покращення якості доріг та автомобілів прийшов час перевірити, чи можна збільшити ліміт швидкості. Оголошуючи про випробування, він заявив: "Ми будуємо автомагістралі, а не "повільні дороги".

У сусідній Німеччині, відомій своїми швидкісними автомагістралями, середня швидкість складає близько 120 км/год у зв’язку з дорожніми роботами.