Поліція Стокгольма застрелила важкохворого юнака з іграшковим пістолетом

Четвер, 2 серпня 2018, 20:19

Поліція відкрила вогонь під час проведення перевірки в центральному районі шведської столиці Вазастан у зв'язку із "загрозливою ситуацією". Жертву доставили в лікарню, а згодом стало відомо, що внаслідок поранення загинув 20-річний юнак з синдромом Дауна та аутизмом, який вийшов з будинку з іграшковим пістолетом.

Про це пише Expressen.

Мати загиблого розповіла газеті, що її син мав інвалідність, і описала його як "найдобрішу людину в світі". Вона додала, що він "не міг навіть говорити", крім того, що міг сказати слово "мама".

Повідомлялося, що поліція була викликана близько 4 години ранку після того, як мешканці повідомили про людину, що тримає зброю. Офіцери попросили його покласти "зброю", перш ніж вони відкрили вогонь.

Буде проведене внутрішнє розслідування щодо заходів, вжитих поліцією, хоча в даний час жоден співробітник поліції не підозрюється у вчиненні конкретного злочину.

У своїй першій заяві про цей інцидент поліція сказала: "При обшуку людини на станції Норра в Стокгольмі поліція опинилася у загрозливій ситуації і відкрила вогонь".

Чоловік, який помер, став сьомою людиною, що загинула у Швеції в цьому році від кулі поліції.