У МЗС розповіли, як український парапланерист загинув у Македонії

Понеділок, 20 серпня 2018, 19:08

У МЗС підтвердили загибель українського парапланериста внаслідок нещасного випадку у Македонії, його тіло доставлять в Україну 22 серпня.

Про це повідомив директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев у коментарі УНІАН.

Він зазначив, що 17 серпня український спортсмен разом з іншими парапланеристами з України здійснювали політ в районі македонського міста Крушево. Всього до групи українців входило близько 20 осіб.

"В цей самий час у згаданій місцевості проходили змагання з парапланеризму British Open, які зібрали значну кількість учасників", - додав дипломат.

Погорельцев зазначив, що "внаслідок подвійного зіткнення у небі громадянина України з громадянином Великої Британії обидва учасники інциденту загинули".

"Громадянину України вдалося відкрити резервний парашут, однак бригада медиків, що прибула на місце приземлення, констатувала смерть українця. Причина смерті - розрив аорти", - повідомив дипломат.

Також він сказав, що у Македонії перебувають родичі загиблого - дочка та дружина, які опікуються питаннями доставки його тіла на Батьківщину.

Погорельцев додав, що за фактом загибелі парапланеристів прокуратурою міста Прілеп порушено кримінальну справу.

Рідні загиблого відмовляються від будь-яких претензій у зв'язку з трагічним інцидентом, зазначив Погорельцев.

17 серпня у Македонії, перед фінальним змаганням British Open в місті Крушево, внаслідок зіткнення у повітрі загинули парапланеристи з України та Великої Британії.