Трамп визнав зустріч сина з росіянкою заради компромату

Понеділок, 6 серпня 2018, 09:31

Президент США Дональд Трамп визнав, що його син зустрічався з російським адвокатом Наталією Весельницькою, пов'язаною з Кремлем, у червні 2016 року "для отримання інформації про опонента". 

Про це пише BBC.

"З'явилися фейкові новини та абсолютна вигадка про те, що мене турбує зустріч мого чудового сина Дональда в Trump Tower. Це була зустріч для отримання інформації про опонента, вона абсолютно законна. Такі зустрічі постійно проводяться в політиці - це нікуди не зникло. Я не знав про це!" - сказав Трамп.

Спецпрокурор Роберт Мюллер розслідує інформацію американської розвідки про те, що росіяни впливали на вибори для перемоги Трампа. Президент заперечує будь-яку змову і називає це розслідування "полюванням на відьом".

Росія заперечує претензії про втручання у президентські вибори 2016 року, де Трамп переміг суперника від демократів Гілларі Клінтон.

Трамп-молодший заявив, що він обговорював з Весельницькою тему участі американців в усиновленні російських дітей, проте згодом визнав, що погодився на зустріч після того, як дізнався, що на ній можуть запропонувати інформацію про Гілларі Клінтон.

Американські ЗМІ повідомили, що президент США брав участь у підготовці заяви свого сина. Цю інформацію пізніше підтвердили адвокати Трампа.