Єврокомісар про зміни клімату: ми зіштовхнулись з новою реальністю

Понеділок, 6 серпня 2018, 15:23

Єврокомісар з питань гуманітарної допомоги і кризового управління Христос Стиліанідес вважає, що потужні пожежі у Швеції вчергове підкреслили наслідки зміни клімату.

Про це він заявив, перебуваючи у Стокгольмі, йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

"Руйнівні пожежі у Швеції вкотре підкреслили наслідки зміни клімату й те, що ми зіштовхнулися з новою реальністю", - зазначив єврокомісар.

Стиліанідес подякував усім державам-членам за допомогу у боротьбі з лісовими пожежами у Швеції. За його словами, зараз настав час "спільно вчитися на трагедіях" та прагнути зміцнити Європейський механізм цивільного захисту, щоб покращити реагування ЄС на численні стихійні лиха на континенті.

За останні три тижні в рамках Європейського механізму цивільного захисту було мобілізовано 360 пожежників, 7 літаків, 6 вертольотів та 67 пожежних автомобілів, аби допомогти Швеції загасити безпрецедентні лісові пожежі.

Це була найбільша європейська операція з цивільного захисту під час лісових пожеж за останнє десятиліття і найбільша операція за масштабами розгортання персоналу.

ЄС координував колективну допомогу Швеції від Італії, Франції, Німеччини, Литви, Данії, Португалії та Польщі. Австрія, Чехія та Туреччина також запропонували допомогу.