Німці насміхаються над зигзагоподібною велодоріжкою в Берліні

Четвер, 9 серпня 2018, 11:30

Абсурдна зигзагоподібна велодоріжка у Берліні викликала хвилю насмішок в інтернеті.

Як повідомляє Deutsche Welle, дивна велодоріжка, що з’явилася у районі Целендорф німецької столиці, стала об’єктом жартів серед користувачів.

Велосипедна доріжка позначена таким чином, що її лінії під прямим кутом оминають дерева. Химерна доріжка підняла проблему поганого планування у Берліні, який намагається стати більш дружнім до велосипедистів.

"Вона не була запланована таким чином", - прокоментував член міської ради району Целендорф Марен Шелленберг, додавши, що виглядає доріжка "досить гарно", але у такому вигляді не залишиться.

Очевидно, з підрядником, який працював з доріжкою, виникла проблема з комунікацією. Доріжку перероблять – цього разу так, щоб її краї були прямими.

Місцеві жителі висміяли химерну доріжку. Один із них заявив, що зигзаг може створити "проблеми вночі". Інший зазначив: доріжка дивна, але "краще, ніж ніяка".

Ще одна жінка сказала, що доріжка "занадто ідіотська для її розуміння".

Інцидент із доріжкою трапився на тлі зусиль Берліна зробити місто зручнішим для велосипедистів за прикладом Копенгагена і Амстердама. Близько 30% трафіку в цих містах припадають на велосипеди у порівнянні з 15% в німецькій столиці.