У Раді Європи розкритикували Данію за недостатні зусилля із запобігання корупції

Середа, 12 вересня 2018, 20:36

Група держав Ради Європи проти корупції (GRECO) розкритикувала Данію за недостатні заходи для запобігання корупції стосовно членів парламенту та судової влади.

Про це йдеться у повідомленні на сайті РЄ.

"Експерти з питань антикорупції Ради Європи (GRECO) внесли Данію у процедуру невиконання своїх зобов'язань через відсутність достатніх заходів для запобігання корупції стосовно членів парламенту та судової влади, згідно з опублікованим сьогодні звітом. GRECO робить висновок, що Данія виконала задовільно лише одну з шести рекомендацій, наданих більше чотирьох років тому", - йдеться у повідомленні.

У Раді Європи заявили, що незважаючи на сприйняття Данії як однієї з найменш корумпованих країн Європи, вона потребує конкретних дій у запобіганні та боротьбі з корупцією.

GRECO рекомендує Данії встановити кодекс поведінки, який фактично використовується, ефективно посилити його та застосовувати серед парламентаріїв. Його слід доповнити практичними заходами, такими як навчання та консультування.

Нагадаємо, навесні цього року незалежна слідча група оприлюднила висновок, що і в Парламентській асамблеї Ради Європи, і в секретаріаті Ради Європи працювали гроші Азербайджану.