Міноборони РФ звинуватило ізраїльських пілотів, поставивши у приклад американців

Неділя, 23 вересня 2018, 11:58

Росія як і раніше вважає Ізраїль винним у збитті російського Іл-20 у Сирії.

Це випливає із заяви офіційного представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова, повідомляє "Интерфакс".

За його словами, дії ізраїльських ВПС "виходять за рамки цивілізованих відносин".

"Представлені вам сьогодні об'єктивні дані подій 17 вересня говорять про те, що військове керівництво Ізраїлю або не цінує рівень відносин з Росією, або не контролює окремі командування і командирів, які розуміли, що їх дії ведуть до трагедії", - сказав представник міністерства.

При цьому він зазначив, що поведінка ізраїльських льотчиків в Сирії кардинально відрізняється від дій американської авіації.

"У нас діє канал комунікації для запобігання інцидентам у повітрі, де сторони завчасно сповіщають один одного про плани застосування авіації в різних районах Сирії. Це дозволяє своєчасно вжити заходів по виключенню будь-яких ситуацій, які несуть загрози російським і американським військовослужбовцям як в повітрі, так і на землі", - додав він.

Російський Іл-20 із 15 військовими на борту збили над Середземним морем зенітним ракетним комплексом С-200, що належить сирійській системі ППО.

У Москві стверджують, що російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю, які завдавали авіаударів по цілях у провінції Латакія. 

Ізраїль поклав повну відповідальність за збиття російського літака Іл-20 в провінції Латакія на уряд Башара Асада.