Став відомий розмір витрат на охорону на весіллі глави МЗС Австрії, де був Путін

Вівторок, 25 вересня 2018, 15:36

Забезпечення безпеки на весіллі глави МЗС Австрії Карін Кнайсль, гостем на якій був російський президент Владімір Путін, обійшлося майже в 223 тисячі євро.

Про це повідомило австрійське видання Standard.

За підрахунками австрійського МВС, витрати на забезпечення безпеки склали 222 750 євро, з них 198 тисяч євро – витрати на утримання особового складу та 24 750 євро – матеріальні витрати.

З боку управління поліції федеральної землі Штірія безпеку на весіллі Кнайсль забезпечували 120 поліцейських, а також спецпідрозділ "Кобра".

Крім звичайних патрульних автомобілів для безпеки гостей були задіяні мотоцикли і вертоліт міністерства внутрішніх справ. Вони супроводжували кортеж російського президента по дорозі з аеропорту в Гамліц, де святкували весілля, і назад.

Нагадаємо, 18 серпня Путін був присутнім на весіллі глави МЗС Австрії Карін Кнайсль у Відні. Його візит спричинив хвилю критики у країні.

Представник австрійського МЗС назвав приїзд президента Росії робочим візитом і зазначив, що це "особистий візит на приватне свято, з якого не слід робити висновок про зміну зовнішньополітичної позиції Австрії".