Президент Косова закликав до стриманості на тлі візиту президента Сербії

Неділя, 9 вересня 2018, 14:14

Президент Косова заявив, що розуміє протидію громадян Косова через візит президента Сербії Александра Вучича, проте закликав до стриманості заради миру та примирення після війни 1998-99 років.

Про це повідомляє Associated Press.

У неділю Хашим Тачі написав на своїй сторінці в Facebook, що "повністю розуміє" реакцію громадян центрального Косова, які заблокували дороги, щоб не допустити візиту Вучича у поселення сербів в цьому районі.

Тачі зазначив, блокада демонструє, що "біль і військові травми все ще свіжі". Проте, за його словами, оскільки Косово і Сербія прагнуть налагодити відносини, "протести і блокування доріг нам не допомагають".

Близько 200 осіб, що називають себе ветеранами війни у Косові, заблокували у неділю дорогу до села Банє, яке має намір відвідати президент Сербії Александар Вучич.

Александар Вучич 8-9 вересня відвідує Косово і Метохію. У неділю він повинен був відвідати сербів в селі Банє у муніципалітеті Србіце на південь від річки Ібар, що розділяє Косово на умовно центральну і південну "албанську" і північну "сербську частини.