РФ і Нідерланди, не афішуючи, обговорили справу MH17

Четвер, 11 жовтня 2018, 09:48

Представники РФ і Нідерландів провели переговори стосовно відповідальності за катастрофу MH17.

Про це повідомив De Telegraaf прес-секретар міністерства закордонних справ Нідерландів.

У МЗС Нідерландів повідомили, що прийняли пропозицію РФ долучитися до обговорення розслідування катастрофи і здійснили контакти, про можливість яких на саміті ООН в Нью-Йорку минулого місяця заявив міністр закордонних справ Стеф Блок.

"Тому що ми не хочемо нашкодити процесу, ми можемо відповісти на кожний дипломатичний крок", - пояснили в МЗС Нідерландів.

Перед цим російське зовнішньополітичне відомство зробило заяву про те, що Москва "готова обговорити з Нідерландами та Австралією весь комплекс проблем, пов'язаних із розслідуванням у справі MH17, частково з метою професійного висвітлення відповідальності України".

24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 оголосила, що малайзійський "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У результаті Австралія та Нідерланди сказали, що Росія несе відповідальність за збиття пасажирського літака. Москва відкидає причетність до катастрофи.

4 жовтня міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що четверо співробітників ГРУ РФ намагалися отримати дані міжнародного слідства у справі катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України, за що їх вислали з Нідерландів.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, зокрема 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.