Уряд Британії може погодитися на продовження перехідного періоду після Brexit - ЗМІ

Середа, 17 жовтня 2018, 12:35

У британському уряді пропонують розглянути питання продовження перехідного періоду після Brexit, щоб вийти з глухого кута в переговорах з Брюсселем.

Про це повідомляє The Times.

Міністр торгівлі Ліам Фокс на засіданні уряду у вівторок припустив, що Британія може залишитися в перехідному періоді ще "на кілька місяців" після грудня 2020 року.

19-місячний перехідний період починається після 29 березня 2019 року і буде підтримувати існуючі зв'язки Британії з ЄС без представництва в Європейській комісії або Європарламенті.

Британський прем'єр Тереза ​​Мей шукає нові варіанти після того, як ЄС відхилив її план щодо ірландської кордону. Вона хотіла, щоб вся Британія залишалася в митному союзі з ЄС, щоб уникнути перевірок і жорсткого кордону в Ірландії.

Однак ЄС наполягає на тому, що тільки Північна Ірландія може залишитися в митному союзі, фактично створюючи кордон в Ірландському морі. "Це дуже велика проблема", - сказало джерело в британському уряді.

Фокс припустив, що один з варіантів запобігання кризі може полягати в тому, щоб продовжити перехідний період, щоб дати більше часу для укладення угоди про вільну торгівлю.

За даними видання, продовження перехідного періоду підтримують міністр фінансів Філіп Хеммонд і бізнес-секретар Грег Кларк.

Видання Financial Times сьогодні повідомило, що головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє відкритий для продовження перехідного періоду ще на один рік.