Країни G7 схвалюють нову програму stand-by між Україною та МВФ

Понеділок, 22 жовтня 2018, 18:33

Домовленість про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), досягнута між Україною та Міжнародним валютним фондом (МВФ), є ключовим кроком до забезпечення економічного зростання і в майбутньому - економічної стабільності України.

Про це йдеться в заяві послів країн "Великої сімки", опублікованій у Twitter.

"Посли країн "Великої сімки" схвалюють досягнуту між МВФ та українською владою домовленість на рівні фахівців про нову програму у форматі stand-by. Ключовий крок на шляху забезпечення майбутньої економічної стабільності України та продовження економічного зростання", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, МВФ та Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року і термін якої спливає у березні 2019 року. "Нова програма stand-by із запитаним доступом до SDR2,8 млрд (еквівалент $3,9 млрд) послужить основою для економічної політики влади в 2019 році", - повідомили у МВФ у п'ятницю.

Угода підлягає затвердженню менеджментом фонду та схваленню його радою директорів. Засідання ради очікується наприкінці року після ухвалення Верховною Радою державного бюджету на 2019 рік відповідно до рекомендацій МВФ.