Італійські прокурори зняли звинувачення з глави МВС у справі про мігрантів

Четвер, 1 листопада 2018, 16:32

Італійські прокурори вирішили відмовитися від звинувачень, висунутих проти глави МВС Маттео Сальвіні через його відмову дати дозвіл висадити на берег 150 мігрантів з рятувального судна на Сицилії.

Про це заявив сам Сальвіні, повідомляє Reuters.

У сицилійському місті Катанія Сальвіні прочитав лист від прокурорів, в якому говориться, що вони офіційно попросили суддю відмовитися від справи. Він не пояснив підстави їх вирішення.

Розслідування проти Сальвіні було відкрито у серпні через ймовірне зловживання владою та утримання людей проти їхньої волі, після того як італійському судну Diciotti було відмовлено в дозволі висадити мігрантів, яких врятували в Середземному морі.

Сальвіні тоді заявив, що не дасть дозволу, поки інші держави Європейського союзу не погодяться прийняти мігрантів. Десятиденне протистояння закінчилося, коли Ірландія, Албанія і Римо-католицька церква погодилися взяти на себе відповідальність за деяких мігрантів.

Сальвіні критично відреагував на ініційоване розслідування, заявивши, що ганебно розслідувати дії міністра, який "захищає права італійців".