Екс-прем’єр Британії Кемерон хоче очолити МЗС країни – ЗМІ

П'ятниця, 2 листопада 2018, 09:24

Британський таблоїд The Sun повідомив про намір колишнього прем’єр-міністра Девіда Кемерона повернутися у велику політику після того, як два роки тому він подав у відставку на тлі результатів референдуму про Brexit.

Видання, цитуючи близького друга Кемерона, повідомило, що колишній глава уряду сподівається очолити МЗС Британії.

"Девід відданий державній службі і нерідко говорить про те, що не виключає повернення в політику, внутрішню або міжнародну… Йому всього 52 роки, він ще дуже молодий", - цитує видання своє джерело, близьке до екс-прем'єра.

У матеріалі йдеться, що колишній прем’єр готовий очолити МЗС Британії у разі, якщо приєднатися до уряду його запросить наступник Терези Мей на посту голови кабінету міністрів.

Видання відзначає, що такий сценарій можливий за деякий час після публікації, ймовірно, весною наступного року, мемуарів Кемерона, у яких він спробує звести рахунки з деякими з нинішніх міністрів.

Девід Кемерон був ініціатором референдуму за вихід Великої Британії з ЄС. Він підтримував членство країни у Євросоюзі та сподівався, що британці проголосують за єдність з ЄС. Після перемоги прихильників Brexit Девід Кемерон подав у відставку з поста прем’єра.