Латвія планує відкрити консульство на Донеччині

Середа, 7 листопада 2018, 15:40

Латвія планує відкрити консульство в Донецькій області.

Про це повідомив парламентський секретар Міністерства оборони Латвійської Республіки Вієстурс Силениекс у ході візиту до України, пише у Facebook голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

"Крім того, представники Національної Гвардії та Збройних сил Латвійської Республіки, які увійшли до складу делегації, зазначили, що приїхали в Україну повчитися й перейняти досвід - зокрема, управлінський та військовий, набутий Україною за роки опору російській збройній агресії. Домовилися про обмін досвідом щодо створення загонів самооборони, організації роботи військово-цивільних адміністрацій, військових капеланів тощо", - розповів Куць.

Латвія від початку збройної агресії Росії проти України всіляко сприяє відновленню миру і територіальної цілісності України, зазначив він. 

"Гуманітарна допомога, організація відпочинку для дітей загиблих українських військових, реабілітація поранених - по цим напрямкам нині триває співпраця, і вона буде продовжена й надалі", - зазначив головний капелан Національних Збройних сил Латвійської Республіки Елмарс Плявіньш.