В Румунії обурились ставленням Брюсселя: нас вважають країною "другого сорту"

Понеділок, 31 грудня 2018, 11:44

Румунський політик звинуватив офіційних осіб Європейського Союзу у тому, що вони розглядають Румунію як країну "другого сорту".

Із такою заявою він виступив у неділю напередодні початку головування Румунії у Раді ЄС, повідомляє Associated Press.

Високопоставлений чиновник румунської соціал-демократичної партії розкритикував високопоставлених чиновників ЄС, включно з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

"Румунія перебуває під особливим моніторингом ЄС. Деякі європейські чиновники ставляться до Румунії, як до країни другого сорту", - написав у неділю лідер румунських соціал-демократів Міхай Фіфор.

В суботу в інтерв'ю німецькій газеті Welt am Sonntag Жан-Клод Юнкер поставив під сумнів готовність Румунії до головування в ЄС на тлі глибоких політичних розбіжностей всередині країни і спірної судової реформи.

"Я вважаю, що уряд Бухареста не до кінця усвідомив, що означає головувати в ЄС. Розсудливі дії вимагають готовності прислухатися до інших і сильного бажання ставити свої власні проблеми на другий план. У мене є деякі сумніви", - сказав Юнкер.

Минулого місяця Єврокомісія прийняла надзвичайно критичну доповідь про судову реформу, яку провів уряд Румунії. За словами Брюсселя, ці заходи можуть підірвати незалежність суддів та прокурорів.