Україна закликала Македонію запровадити санкції проти РФ

Середа, 5 грудня 2018, 09:19

В українському уряді закликали Македонію запровадити санкції проти Росії і приєднатися до європейської політики у цьому напрямку.

Про це заявила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з прем’єром Македонії Зораном Заєвим, повідомляє Урядовий портал.

"Росія не демонструє прогресу у виконанні резолюцій ПАРЄ щодо російської військової агресії проти України. Нещодавні провокаційні дії Росії на Азовському морі, фальшиві вибори в Донбасі 11 листопада, жодного прогресу у звільненні українських політичних в’язнів – цей список можна довго продовжувати", – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Вона закликала Македонію, як дружню країну та кандидата на членство до ЄС, запровадити санкції проти Росії та приєднатися до європейської політики у цьому напрямі.

Крім того, сторони обговорили спільні виклики та стратегічні цілі, обмін досвідом у протидії втручанням Росії та напрацюваннями на шляху до вступу до ЄС і НАТО.

Зоран Заєв запевнив, що Македонія залишається надійним партнером України і підтримуватиме її на всіх міжнародних майданчиках. За його словами, Македонія, яка нещодавно сама стала жертвою російської операції впливу, розуміє загрози, з якими стикається Україна: "Росія втручалася у внутрішній політичний процес Македонії, проте Македонія продовжує свій рух до членства в НАТО та ЄС".

Зоран Заєв підкреслив, що Македонія готова працювати з Україною над посиленням розуміння нових безпекових загроз у Європі.