Бельгійський міністр: міграційний пакт ООН не задовольнить європейців

Четвер, 6 грудня 2018, 13:22

Бельгійський міністр з питань міграції Тео Франкен заявив, що не хоче мати жодного стосунку до пакту Організації Об'єднаних Націй про безпечну і упорядковану міграцію - міжнародну угоду, яка підштовхнула бельгійський уряд до межі краху.

Про це пише AP.

Франкен заявив у четвер, що його ультраправа партія N-VA "не хоче мати нічого спільного" з пактом. Франкен сказав, що ця угода є "занадто промігрантською". "Вона не містить нюансу, який би також задовольнив європейських громадян", - додав він.

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель заявив у штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй у вересні, що він поїде до Марракеша, Марокко, 10 грудня, щоб підписати пакт, але минулого тижня націоналістична партія N-VA заявила, що не підтримуватиме уряд у разі підписання документa. Свою думку з цього приводу має висловити парламент.

Уже відмовилися підтримати договір ООН Угорщина, США, Італія, Австрія, Польща, Чехія, Хорватія, Болгарія, Словаччина, Ізраїль, Швейцарія, Австралія  і Словенія.

34-сторінковий договір про міграцію викладає загальний підхід до міжнародної міграції і містить 23 завдання, спрямовані на покращення організації потоків біженців та точніше визначення їхніх прав. Країни-учасниці погоджуються, наприклад, обмежувати тиск на країни з багатьма мігрантами та сприяти самозабезпеченню новоприбулих. Критики документа кажуть, що він сприяє нелегальній міграції.