Королева Британії закликала політиків припинити суперечки через Brexit

П'ятниця, 25 січня 2019, 11:12

Королева Великої Британії Єлизавета II закликала британських політиків знайти спільну мову на тлі їхніх розбіжностей щодо угоду про вихід з Євросоюзу.

Про це повідомляє The Times.

Королева виступала на 100-літньому ювілеї Жіночого інституту в графстві Норфолк і в своїй промові прямо не згадала Brexit, але висловила докір у бік політиків, закликавши поважати, а не нападати один на одного, "ніколи не випускаючи з уваги загальну картину".

"Оскільки ми шукаємо нові відповіді в сучасну епоху, я, наприклад, вважаю за краще перевірені рецепти, наприклад, добре говорити один про одного і поважати різні точки зору; зібратися разом, щоб знайти спільну мову; і ніколи не випускати з уваги загальну картину. Для мене ці підходи поза часом, і я рекомендую їх усім", - сказала вона.

Її заява прозвучала за 64 дні до того, як Британія повинна вийти з ЄС. Але до цих пір не ясно, чи буде цей вихід впорядкованим.

Очікується, що в найближчі дні будуть нові заяви від інших членів королівської сім'ї, що, ймовірно, означає узгоджену спробу зменшити розбіжності в політиці і суспільстві.

Королева, як глава держави, нейтральна в своїх поглядах на політику і не має права голосувати, але були випадки, коли її висловлювання впливали на політичні дебати.

У 2014 році перед референдумом про незалежність Шотландії вона попросила шотландців "ретельно обміркувати своє майбутнє". Багато хто розцінив це як заклик голосувати за те, щоб залишитися частиною Сполученого Королівства.